Учебна евакуация с ученици, педагогическия и непедагогически персонал

Учебна евакуация с ученици, педагогическия и непедагогически персонал

На 17.11.2023 г. в СУ “ Св.Св.Кирил и Методий“гр.Пордим се проведе учебна евакуация с ученици, педагогическия и непедагогически персонал.

Евакуацията се организира и ръководи от ръководството на училището и включва теоретична и практическа част. Учителите контролираха и коригираха действията на учениците за точно изпълнение на практическата част от занятието, което се извърши съгласно евакуационния план на училището. Участие взеха 360 ученици и 49 учители.

Евакуацията се извърши за 2 минути и 30 секунди, организирано, без паника през коридорите и изходите извън сградата, а сборен пункт беше спортната площадка в двора на училището. Бяха спазени всички дейности в плана за действия при пожар: подаване на сигнал за пожар, събиране на Щаба по пожарна безопасност, известяване на намиращите се в училище ученици, учители и служители за незабавна евакуация.

В подготовката и провеждането на учебната евакуация активно участие взеха педагогически и непедагогически персонал в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“, които осъществиха дежурство на изходите, подпомогнаха евакуацията на учениците.

Проведеното мероприятие е част от обучението на учениците за действия при възникване на непредвидени ситуации в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“.